Заміна дисплея на телефоні / планшеті

Проблеми з екраном телефона / планшета та шляхи їх вирішення

Розбитий екран на телефоні (або планшеті) – найпопулярніша проблема, з якою клієнти звертаються в наш сервіс. Воно й не дивно, адже матеріал виготовлення екрана – це скло. І неважливо, розжарене воно, чи gorilla glass. Як показує практика, розбивається все. Та й телефон, якщо вже падає, то обов’язково склом вниз((

1. Тріснуло верхнє скло

При цьому пішли тріщини по верхньому склу на екрані, сенсорний екран продовжує реагувати на дотик, зображення на дисплеї без плям і битих пікселів. Це один з найпоширеніших випадків. Але окремо замінити розбите скло не завжди можливо, адже часто в нових моделях скло, тачскрін та дисплей склеєні в один модульний блок.

2. Не працює сенсор

Ззовні ніяких тріщин не видно, але сенсорний екран (він же тачскрін) не працює. При цьому може не реагувати на натискання частина екрану, сенсор може спрацьовувати не в місці дотику або ж не працювати взагалі. Причин тому багато – впустили телефон і утворився скол в склі тачскріна, відшарувався шлейф від скла і ін.
У 99% випадків, коли не працює сенсор, проблема вирішується ТІЛЬКИ його заміною. Часто можна почути думку, що може щось відійшло або потрібно поправити. Ні, це не допоможе. Тільки міняти тачскрін. І, як у випадку зі склом, часто модулем.

3. Проблеми з матрицею дисплея

Картинка на екрані є, але видно, тільки якщо подивитися на світло. Дисплей повністю не підсвічується (хоча сенсорні кнопки можуть підсвічуватися при натисканні на кнопку включення).

Від чого це може бути:

– Після падіння: биті пікселі, кольорові смуги, темні плями, білий екран або картинка ледве видно, зображення “рябить” або “мерехтить”. Все це результат механічного впливу на матрицю дисплея. Можливо телефон навіть і не падав, але його добре придавило в кишені джинсів або в сумці.
– Після води. Після потрапляння вологи всередину телефону можуть з’явитися плями або розводи. Щоб їх прибрати, потрібно перепакувати складну систему розсіюючих світло плівок всередині екрану. Це реально зробити далеко не на кожному телефоні.

4. Немає підсвічування екрану

Після потрапляння вологи всередину телефону можуть зіпсуватись ланцюги підсвічування. Погано, якщо це світлодіоди всередині екрану. Далеко не в кожному дисплеї є можливість дістатися до них. У такому випадку доводиться міняти повністю екран.

Згоріла котушка в ланцюзі підсвічування або мікросхема інвертор напруги. У цьому випадку проблеми вже з материнською платою і відносини до дисплея телефону немає. Потрібна діагностика, щоб точно дізнатися причину несправності.

Також наш сервіс пропонує швидкий ремонт смартфонів Samsung у Львові.

Чому потрібно міняти дисплейний модуль?

Навіть якщо тріснуло тільки верхнє скло, а сенсор і дисплей нормально працюють. Справа в тому, що конструкція більшості сучасних дисплеїв влаштована так, що скло, сенсорна панель і матриця – це одна запчастина. Тому доводиться міняти повністю дисплейний модуль в зборі. Це відображається на вартості запчастини, а значить і на вартості ремонту телефона в цілому. Уточнюйте у майстри, чи можна поміняти окремо тачскрін або потрібно міняти модуль, при цьому вказуйте точну модель смартфона або планшета.

Але як ми знаємо, попит народжує пропозицію, і в багатьох майстеренях пропонують замінити окремо розбите скло на екрані (або тачскрін). Зробити це можна далеко не на всіх моделях телефонів, та й не завжди це рентабельно. Іноді заміна скла коштуватиме майже стільки ж, скільки і заміна модуля, особливо це спостерігається на бюджетних смартфонах і мобільних телефонах середнього класу. На дорогих телефонах, там де сам екранний модуль коштує великих грошей (зазвичай це дисплеї типу Amoled), замінити окремо скло практично неможливо через крихкість матриці дисплея. Все залежить від моделі телефону.

Звертайтесь в наш сервіс якщо вам потрібен ремонт Oppo у Львові.

Терміни заміни екрану

Шановні клієнти, ми самі зацікавлені зробити ремонт телефону швидко. Зробили – заробили гроші. Але на першому місці для нас якість. І ось тут є нюанс, що на багатьох моделях телефонів екран клеїться на спеціальний клей-герметик, який сохне близько 10 годин. Тобто, якщо робити ремонт якісно, ​​потрібно мінімум добу, щоб екран добре приклеївся і з ним не було проблем в подальшому. Є сервіси, де дисплей клеять на двосторонній скотч. Проблема в тому, що в сучасних телефонах дуже вузькі рамки і скотч просто не тримає. В результаті екран відклеюється, з’являються засвітки з боків (особливо це видно в темряві).

Плюс є елементарна завантаженність майстрів, час на перевірку та інше. Але ще раз повторюємся, ми самі зацікавлені поміняти екран якісно і швидко одночасно. Терміни як і ціна, узгоджуються індивідуально, зазвичай це не більше 1-2 робочих днів (крім рідкісних моделей телефонів, запчастини на які потрібно додатково замовляти).

Звертайтесь в Reboot Service якщо вам потрібен ремонт мобільних телефонів у Львові. Ми ремонтуємо смартфони всіх відомих виробників.