Видалення даних з жорсткого диску

Що робити, коли видалились дані з жорсткого диску?

Велика кількість комп’ютерних користувачів стикалися з проблемою випадкового видалення даних з жорсткого диска, шляхом їх прямого вилучення або форматування розділу. Видалення файлу це не візуальне видалення, а видалення його з кошика.
Форматування являє собою процес, який стирає вміст вінчестера, завдяки чому диск стає абсолютно чистим.
Існує міф, що таким чином можна продовжити термін його життя, однак насправді від цього ніяк не залежить довговічність диска. Про те, як відновити дані після видалення або форматування, мало хто замислюється, доки сам не потрапляє в подібну ситуацію. Файли можуть бути видалені випадково або із-за збою в роботі ОС, стрибків напруги або вірусної атаки.
Відновлення даних з жорсткого диска
Ймовірність відновлення даних з жорсткого диска:

    Інформація, загублена через збій роботи жорсткого диска, найвірогідніше підлягає відновленню. Але це досить непростий випадок, так як крім витягу даних, необхідний також ремонт самого пристрою. Цей процес вимагає спеціальних знань і досвіду, тому в даному випадку не варто вирішувати проблему самостійно, а краще відразу звернутися до фахівців.
    Що стосується відновлення файлів після зараження їх вірусами, то ймовірність їх «здорового» відновлення вкрай низька, але спробувати їх відновити варто. Головне – робити відновлення на окремий порожній розділ, а якщо це неможливо, то на окремий порожній жорсткий диск, щоб вірус не розповсюджувався на інші файли, якщо відновлені дані будуть заражені.
    Якщо ваші файли зникли через Вашу помилку – при ненавмисному видаленні або форматуванні, то тут все набагато простіше. Дані будуть присутні на диску доти, поки на їх місце не запишуться нові дані. Таким чином, якщо на місце зберігання всіх ваших файлів, в тому числі і ОС, не була записана інша інформація, і розділи жорсткого диска були перерозбиті, то у вас буде можливість відновити важливі дані. У разі якщо операційна система буде перевстановлена, частина інформації, звичайно ж, буде загублена, так як на її місце буде записана нова ОС, але, тим не менше, частину даних – ви зможете врятувати.

ВАЖЛИВО!Після випадкового видалення файлів необхідно проявити особливу обережність, так як місце їх розташування буде відзначено вільним, а записи про існування даної інформації в таблиці файлової системи зітреться. Тому до того, як ви не відновите всі необхідні дані, не можна записувати нову інформацію на відформатований диск, так як це в кілька разів зменшить шанси відновити саме ті файли, які є найбільш цінними для вас.

Якщо вам потрібен ремонт ноутбуків у Львові – звертайтесь в наш сервісний центр.