Найпопулярніші планшети 2017 року частина 1

Обираючи планшет, користувач орієнтується на характеристики, котрі є для нього приорітетними. Для когось важлива ергономіка, естетичний вигляд, практичність під час експлуатації. Хтось цінує мультимедійні можливості планшета, в першу чергу звертаючи увагу на якість картинки і звуку. Треті ж вважають за краще виключно високопродуктивні пристрої, призначені для ігрових чи дизайнерських цілей.

Лише одиниці серед планшетів готові похвалитися відразу всіма перерахованими параметрами, що, само собою, негативно відбивається на ціні. Ми склали огляд кращих планшетів 2017 року, опираючись на сильні сторони кожної моделі, а також з огляду на популярність серед споживачів.

Asus MeMO Pad 7 (ME375CL) – кращий на думку українців

На лютий 2017 року найбільшим попитом серед українців за підсумками замовлень в інтернет-магазинах користувався саме цей планшет. Він підкуповує низьким цінником, маючи при цьому високу функціональність. Виробник представив цю модель ще в 2014 році, і на той час Asus MeMO Pad 7 ME375CL вважався просунутим планшетом. Апарат отримав 7-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю 1280х800 пікселів і олеофобним покриттям, операційну систему Android KitKat і чотирьохядерний процесор Intel Atom Z 3530 з частотою 1.33 ГГц. Пропонується одна модифікація у вигляді 16-гігабайтної вбудованої пам’яті. Також передбачено місце для карти microSD ємністю до 64 Гб. Об’єм оперативної пам’яті – 1 Гб.

Задня камера оснащена 5-мегапіксельним модулем, підтримує відеозйомку в дозволі 1080р. Фронтальний об’єктив отримав модуль на 2 Мп з можливістю здійснення відеодзвінків в HD-якості. Бездротову передачу даних забезпечують Bluetooth 4.0 і Wi-Fi 802.11n, а також сім-карта microSIM, що підтримує мережу 4G. Присутній навігатор (GPS, ГЛОНАСС).

MeMO Pad 7 – друге після Nexus 7 вдале творіння компанії Asus, створене для ринку планшетів. І його затребуваність, що триває протягом майже трьох років, це підтверджує.

Зверніть увагу, також ми пропонуємо ремонт смартфонів Samsung у Львові.

Xiaomi MiPad 2 – найкраща альтернатива Айпад

Другий за популярністю планшет в Україні. Мабуть, головна причина, по якій MiPad 2 поступається тайваньському MeMO Pad 7, – ціна. Адже останній обходиться вдвічі дешевше. Але навіть з урахуванням більш високого цінника продукт Xiaomi не виходить за рамки середнього цінового діапазону. А з огляду на просунуті характеристики, MiPad 2 стає дуже навіть вигідним придбанням.

Так ось, за $ 200-300 (в залежності від обсягу пам’яті) користувач отримує планшет, який порівнюють з Apple iPad mini 4. Ззовні китайський наслідувач – повна копія «яблука» (за винятком пари-трійки елементів), ось тільки коштує він в два рази дешевше. Дисплей – ще одна схожість: 7,9 дюйма, 2048х1536 пікселів, IPS-матриця. Апаратну частину очолив чотирьохядерний Intel Atom X5Z8500 з частотою 2,24 ГГц. Його супроводжують відеокарта Intel HD Graphics, 2-гігабайтна оперативна пам’ять.

На вибір пропонується одна з двох операційних систем – Android 5.1 (+ фірмова оболонка MIUI 7) або Windows 10. Функція dual-boot не передбачена, тобто немає можливості переходити з однієї платформи на іншу, як, наприклад, у Mytab Ontario 2 – користувач перед покупкою вибирає модель з більш зручною для нього ОС. До речі, Windows 10 доступна тільки в 64-гігабайтної модифікації. Android-версія пропонується ще й з 16 Гб на борту.

Основна і фронтальна камери отримали модулі на 8 і 5 Мп відповідно. Комунікаційну частину складають Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1. Технологій GPS і NFC немає. Також немає місця для сім-карти і карти пам’яті. Зате використовується сучасний роз’єм для ЗУ – Type-C. Батарея ємністю 6190 мАг гарантує до 649 годин в режимі очікування. Підтримується функція швидкої зарядки.

Який планшет краще купити в 2018 році, якщо не судилося придбати iPad mini 4? Відповідь – Xiaomi MiPad 2. Це гідна і, головне, доступна альтернатива. Також ми пропонуємо ремонт Xiaomi у Львові.

Lenovo Yoga Tab 3 8.0 – кращий довгограючий Планшет

Продукцію Lenovo вже не перший рік вибирає більшість українських споживачів. Це найбільш затребуваний планшет китайського виробника – Lenovo Yoga Tab 3 8.0. Модель анонсована восени 2015 року та належить до бюджетного класу. Підтримує 3G і LTE (microSIM), а також допускається використання карти microSD до 64 Гб.

Але особливість моделі не стільки в підтримці сім-карти, скільки в ергономіці. На перший погляд не зрозумієш, в якої орієнтації виконаний Yoga Tab 3 8.0 – горизонтальної або вертикальної. Насправді ж Lenovo вбила двох зайців, зробивши корпус практичним незалежно від поточного заняття. Завдяки оригінальному дизайну (одна з граней циліндричної форми) апарат зручно використовувати як книгу. Відкривши задню підставку, пристрій перетворюється в консоль для перегляду фільму. За цю ж підставку можна повісити планшет на стіну для презентації.

Lenovo Yoga Tab 3 8.0 оснащений екраном на 8 дюймів з роздільною здатністю 1280х800 пікселів і матрицею IPS. Працює під управлінням ОС Android 5.1 поряд з чіпсетом Qualcomm Snapdragon 210 (4 ядра, частота 1,1 ГГц)

Обсяг ОЗУ складає 1 Гб, ПЗУ – 16 Гб. За звук відповідає аудіосистема Dolby Atmos в поєднанні зі стереодинаміками. Камера одна (8 Мп), і вона обертається, тому є одночасно і основний, і фронтальною. Ємність акумулятора – 6200 мАг. Автономність просто вражаюча – планшет здатний витримати 20 годин перегляду відео. Плюс до всього залишиться час для нескладних завдань (веб-серфінг, листування, набір тексту).

Як не крути, але на думку українців, китайські планшети – все-таки кращі планшети 2017 року. Вони привертають увавгу доступністю і цікавою «начинкою». Для повсякденного використання – те, що потрібно.

Reboot Service пропонує якісний та швидки ремонт смартфонів у Львові. Власний склад запчастин та професійні майстри дозволяють проводити ремонті роботи максимально швидко.