Купівля refubrished (відновленого) iPhone. На що звернути увагу.

Що таке Refubrished iPhone

В даному дописі наша команда Reboot Service постаралась зібрати всі тонкощі і нюанси, які необхідно перевірити при покупці відновленого (refubrished) iPhone, власне частина з цих пунктів будуть також застосовні і до купівлі вживаного (б / у) iPhone.

На сьогоднішній день компанія Apple займає, мабуть, позиції лідера за популярністю своїх продуктів, зокрема одним з найбажаніших продуктів Яблучною компанії є iPhone.

Зверніть увагу що наш сервіс проводить ремонт iPhone у Львові.

Однак, оскільки ціна за такий девайс досить висока, в порівнянні з, здавалося б майже такими ж, пристроями інших компаній (наприклад Samsung), купити iPhone може дозволити собі не кожен.

Однак виходять все нові і нові моделі пристроїв і застарілі моделі стають доступнішими, однак кому потрібні старі «цеглини»? І тут на допомогу приходить варіант покупки iPhone refubrished.

Що таке refubrished Iphone і з чим його їдять?

Такий апарат коштує дешевше звичайного iPhone (приблизно на ~ 100-200 $), що сильно приваблює покупців і змушує спокуситись на придбання iPhone refubrished. Розумні і уважні покупці звернуть увагу на напис «refubrished» і пошукають в інтернеті що ж це означає. Однак, знайшовши дві однаково ймовірні, і в той же час діаметрально протилежні, версії, скоріше за все злякаються і не стануть брати такий апарат.

Справа в тому, що напис «refubrished by Apple» свідчить про те, що цей апарат був колись повернутий покупцем з якоїсь причини. Це може бути, наприклад, заводський брак: не працюючий мікрофон / камера / вздута батарея/ будь-який інший поламаний модуль або просто відмова від покупки. У такому випадку компанія відкликає телефон, його заново перезбирають на авторизованих заводах Apple, замінюючи «витратні матеріали» (скло, корпус, батарею) і повертають його в продаж з позначкою «refubrished by Apple».

Однак, людство занадто жадібне, щоб не скористатися можливістю заробити, і дуже «грамотні» підприємці відіграють на написи «refubrished» і беруть мертві / браковані пристрої, лагодять їх в своїх майстернях / гаражах / офісах / сервісах і продають як «refubrished», але з однією відміністю: «refubrished by seller». Такий телефон може і не подарувати щастя використання яблучного пристрої своєму власникові, тому що при ремонті апарату могли використовувати найдешевші китайські запчастини, що безумовно впливає на якість збірки, якість роботи, термін експлуатації.

Але не потрібно, начитавшись страшних статей в інтернеті про недобросовісних продавців, відразу відмовлятися від такої покупки. Достатньо лише просто перевірити апарат. Більш того, компанія-продавець такого телефону зазвичай надає гарантійний термін на цей пристрій.

Як перевірити iPhone при покупці

Давайте розглянемо основні і доступні для будь-якого покупця способи перевірки iPhone, при покупці iPhone refubrished. Також, дана інструкція підійде і для перевірки б/у iPhone.

1. Перевірка упаковки iPhone

Перше, що бачить покупець – це упаковка, тому почнемо з неї. При покупці refubrished версії телефону, коробка відрізняється від стандартної коробки Apple моделі.В упаковці нас цікавить не тільки зовнішній вигляд – коробка повинна бути рівною, чистою, без деформацій, а й найголовніше – наклейка на зворотному боці упаковки – зверніть увагу на якість нанесення фарби принтером на наклейку – напис повинен бути чіткою.

2. Перевірка по IMEI і Serial No.

Тепер перейдемо до перевірки даних про телефон за допомогою всім знайомих IMEI і Serial No. Особисто наші спеціалісти використовують кілька ресурсів для перевірки апарату, а саме:
• http://sndeep.info/ru
• http://iunlocker.net/check_imei.php
• https://www.icloud.com/activationlock/
• https://checkcoverage.apple.com/

Основним насправді є: сервіс від самої компанії Apple, а саме остання посилання і перше SNDeepInfo. Сервіс по третьому посиланні дозволяє вам перевірити прив’язаний чи Apple ID до даного апарату чи ні.

Почнемо з Apple Check Coverage. У цьому сервісі зверніть увагу на дати закінчення підтримки по телефону, і найголовніше, – дата закінчення гарантійного ремонту. Якщо всі ці пункти відзначені зеленим – це вже хороший знак. У разі купівлі б/у телефону, зазвичай два останні пункти будуть простроченими, що власне логічно.

Другим розглянемо iunlocker.net. Він відображає наступну інформацію: чи активований телефон, чи знаходиться він на гарантії, чи включена служба пошуку телефону при втраті (Find My iPhone), оператор і дата замовлення.

3. Перевірка комплектації iPhone
Тепер саме час розпакувати пристрій і перевірити комплектуючі:
1. Навушники (EarPods);
2. USB-кабель (Lightning);
3. Зарядний блок.
4. Інструкції + iСкрепка

Кожен з цих елементів повинен бути оригінальним якщо ви берете новий або refubrished iPhone, і може бути замінений або бути відсутнім якщо ви купуєте б / у, що зазвичай обумовлюється при продажу.

Навушники EarPods знаходяться в квадратної коробочці з витеснинем логотипом Apple на зворотному боці. При перевірці навушників, зверніть увагу на захисну сітку динаміка – вона повинна виглядати як металева, трохи переливатися на світлі, китайські навушники в цьому місці закриті звичайної тканиною сіткою. Також зверніть увагу на проміжок в мікрофоні між задньою і передньою його частиною (на проміжок кнопки) – він повинен бути мінімальним (~ 2 мм). Також перевірте тактильні відчуття при натисканні на кнопки мікрофона – вони повинні мати відносно плавний хід.

Зарядний пристрій (блок живлення / кубик) може бути різний з вигляду. Але повинен мати логотип і фірмовий напис «Designed by Apple in California».

Кабель USB (Lightning) можна перевірити візуально. Він повинен мати: 1. ВИГЛЯД КОННЕКТОРА – цільні, гладкі, заокруглені контакти; оригінальна ширина і довжина коннектора 7.7*12 мм; лицьова вставка кольору сірий металлік. 2. ВИГЛЯД USB-КОННЕКТОРА (той що входить в кубік) – защіпки мають трапецевидну форму, знаходяться на однаковій відстані від країв; USB-контакти золотого кольору; поверхня USB гладка, однорідна та пласка; поверхня ізолятора для підключення USB однорідна і пласка.

На нашому досвіді в refubrished версіях ви можете зустріти не звичну скрепку для вилучення слота для SIM-карти.

Зверніть увагу, що наш сервіс пропонує ремонт мобільних телефонів у Львові всіх виробників.