Ремонт телефонів після води

Ремонт телефонів після намокання

Рідина викликає найбільш важкі ушкодження мобільного телефону. Тому для відновлення пристрою в цьому випадку потрібно ремонт більшої категорії складності.

Ми часто стикаємося з ситуацією, коли клієнт приносить замокший апарат зі словами: “Почистіть, будь ласка, телефон. Він трохи замок і тепер не включається”. При цьому мало хто усвідомлює, що будь-який мобільний телефон (навіть найстаріший, випущений кілька років тому) є складним електронним пристроєм, роботою якого керують цифровий та аналоговий процесори, мікросхеми оперативної та Flash-пам’яті, численні периферійні пристрої (контролери дисплея, клавіатури, аудіо -Контролер і т. д.). Також не слід забувати, що найважливіша функція мобільного телефону – забезпечувати стабільний і якісний зв’язок. Це завдання виконує окремий функціональний модуль, або радіоблок, який складається зі спеціального процесора (або декількох процесорів) обробки високочастотних сигналів і численних компонентів приймально-передавального тракту. Несправність будь-якого з перерахованих модулів може привести до серйозних порушень в роботі телефону, або його повного виходу з ладу. При будь-якому, навіть незначному потраплянні рідини, коли всередину просочилось лише кілька крапель, на компонентах системної плати протягом декількох хвилин швидко протікає електрохімічна корозія, яка припиняється тільки при повному розряді акумуляторної батареї (далі – АКБ), або при випаровуванні рідини.

Звертайтесь в наш сервіс якщо вам потрібен ремонт Google Pixel у Львові.

Що робити, якщо в телефон все ж таки потрапила рідина?

1) Негайно витягніть і не вставляйте назад АКБ! Це дозволить уникнути більш серйозних ушкоджень. Пам’ятайте, поки АКБ витягнута – процеси електрохімічної корозії не протікають, і пошкодження системної плати телефону призупиниться. При цьому не треба намагатися зарядити апарат, якщо він не включається – це істотно погіршить ситуацію, що склалася.
2) Своєчасно звертайтеся в кваліфікований сервісний центр для діагностики і ремонту. Весь цей час АКБ повинна бути вилучена.
Якщо Ви впевнені, що рідини потрапило дуже мало, або немає можливості звернутися в сервісний центр з ремонту телефонів, спробуйте акуратно просушити апарат.

ВАЖЛИВО!!! Для цієї мети ні в якому разі не можна користуватися нагрівальними приладами (фен, обігрівач і т. П.), А також мікрохвильовою піччю!

Просушіть апарат, не допускаючи нагрівання понад зазначених в інструкції температур і дотримуючись описаних умов експлуатації, АКБ сушити тільки при кімнатній температурі. Добре просушити апарат неможливо за 5 хвилин, і навіть за 5 годин. Потрібно більше часу, не треба поспішати. Завершивши сушку, спробуйте включити телефон, перевірте зарядку, зв’язок, всі інші функції. Все працює? – Значить, Вам пощастило, кілька днів уважно спостерігайте за поведінкою апарату, і в разі будь-яких неполадок терміново звертайтеся в сервісні центри, котрі займаються ремонтом мобільних телефонів. Якщо апарат не включається, або є які-небудь несправності – відразу звертайтеся в сервісний центр.

Одним з найпоширеніших міфів є твердження, що намочений пристрій слід промити горілкою або спиртом. Це абсурд. З горілки, що потрапила всередину апарату, алкоголь випарується набагато швидше води, і ситуація тільки погіршиться. Промивання будь-якою спиртовмісної рідиною, в тому числі і “чистим” спиртом не вилучить вологу і не зупинить корозію.

А взагалі, найкраще рішення після замокання мобільного телефону – віднести його якомога швидше в сервісний центр, де займаються ремонтами телефонів саме після замокання. Reboot Service надає весь спектр послуг з ремонту мобільних телефонів у Львові.