Міфи та реальність про чистку ноутбука

Для чого потрібна чистка ноутбука

Чистка ноутбука, напевно, одна з найпопулярніших послуг, за якими до нас звертаються. Але не всі розуміють для чого вона потрібна, як часто її треба робити і чи безпечно це для Вашого персонального помічника.
В цій статті ми спробуємо дати відповіді на всі ці питання.

Давайте для початку розберемось з вами як працюють ноутбуки.
Якщо коротко, принцип роботи системи охолодження, можна описати так: система охолодження складається з мідних трубок, кулера і пластин. На одних кінцях термотрубки,
пластини доторкаються до частин, які найбільше нагріваються (північного ,південного мостів і процесора), мідні пластини доторкаються до чіпів за допомогою термопласти, що забезпечує якіснішу теплопровідність . Всередині трубок є вода , коли процесор і мости гріються, через термопасту вони нагрівають пластини і відповідно воду всередині трубок, вода має властивість переходити в газоподібний стан, газ заповнює трубку до іншого кінця, де працює кулер, який ганяє холодне повітря, і відповідно охолоджує іншу частину трубки, де пара перетворюються у воду і вертається назад , це все відбувається циклічно і постійно.

Як часто треба чистити ноутбук

Ми розібрались з тим, як працює система охолодження. Тепер дізнаємось, як часто треба чистити ноутбук, щоб система охолодження працювала справно і ноутбук не виходив з ладу.
В принципі при нормальній роботі і умовах чистку необхідно робити раз в рік.
Важливо!
Якщо ви:
часто тримаєте ноутбук в ліжку;
в квартирі є домашні тварини;
ноутбуком користуються діти;
ви живете біля жвавої дороги;
вдома є люди, які курять в приміщенні;
ви часто любите їсти біля комп’ютера;
тримаєте його на столі із скатертиною.
Тоді необхідно чистити його раз в 2, 3 або 4 місяця.

Які характерні ознаки того, що Ваш ноутбук треба чистити

В принципі необхідність чистки ви можете визначити самі:
– Працюючи з простими офісними програмами ноутбук гріється;
– Під час роботи ноутбук вимикається – чистка необхідна;
– Дуже гарячий корпус, неможливо довго тримати руку.
Якщо хоч одна з цих ознак є – Вашому ноутбуку необхідна чистка.
Адже, якщо його вчасно не почистити – можуть вийти з ладу основні частини. Тому не варто тягнути з походом в сервісний центр.

Чи безпечна чистка для комп’ютера?

Існує міф, що ноутбуки швидше ламаються, ящо їх часто чистити. Адже комп’ютер розбирають, збирають, зрушують заводську збірку. Тому набагато безпечніше, просто пропилососити ноутбук вдома.
Це може бути правдою лише в тому випадку, коли чисткою ноутбука займаються аматори, котрі некомпетентні в цьому питанні. Та й пилосос не забере весь бруд з середини.

Чистка ноутбука – це необхідність, адже при високій температурі висихає термопаста і теплопровідність припиняється, чіпи починають кип’ятися всередині.
Чистка в RebootService складається з таких етапів:
1. Розбір ,чистка від пилу і змазка кулера. Це важливо.
2. Чистка вентеляційних отворів .
3. Чистка від старої термопасти та нанесення нової.
4. Перевірка на стабільність системи на перегрів за допомогою Aida64 (спеціальна програма, за допомогою якої можна промоніторити температуру, стабільність системи та роботу вентиляторів).
І вся ця процедура займе в Вас всього ОДНУ ГОДИНУ. Якщо вам потрібен ремонт ноутбука у Львові – звертайтесь в Reboot Service.